Rumcake

Informatie
- Bereidingstijd: 60-70 minuten
- Oventemperatuur: 190 °C
- Heteluchtoven: 160 °C
- Voedingswaarden: Onbekend
Benodigdheden
- Cakevorm
Ingrediënten
- Boerencake mix
- 200 g boter
- 4 eieren
- 1 pot abrikozenjam
- 2 el rum
- 100 ml bruine rum
- 100 ml water
- 75 g suiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor.
- Vet de bakvorm in en bestuif deze met bloem.
- Klop de boter zacht en voeg de eieren en de boerencake mix toe. Klop het geheel tot een luchtig beslag.
- Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake onderin de oven 60-70 gaar en goudbruin.
- Haal de cake uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen.
- Bereid de rumsiroop door de suiker en het water te verwarmen tot de suiker gesmolten is. laat deze stroop 5 minuten op laag vuur koken en daarna afkoelen. Roer de rum erdoor.
- Prik de cake rondom in met een breinaald en giet de rumsiroop erover, deze mag een half uur intrekken.
- Breng de abrikozenjam samen met 1 el water aan de kook, laat dit 2 minuten zachtjes indikken. Wrijf de hete jam door een zeef en roer de rum erdoor.
- Bestrijk de cake met de warme jam en laat deze afkoelen.
Tweet